Forskarna och experterna vid Naturresursinstitutet producerar nya lösningar för hållbar utveckling av Finlands bioekonomi och för främjande av nya näringar.

variliike

02:30
1520 · onsdag, 27 september 2017

I denna video får vi bekanta oss med Naturresursinstitutets projekt Väriliike och följa med på ett informationstillfälle kring framställning av indigofärg ur vejde. Mera information om projektet finns bland annat på Jedu:s webbsidor: https://www.jedu.fi/hanke/variliike-variainekasvien-tuotannon-ja-jatkojalostuksen-liik/1200

futurecrops

03:31
1477 · torsdag, 07 september 2017

Naturresursinstitutets projekt FutureCrops ser närmare på dagens specialväxter och deras förutsättningar att skapa ny företagsverksamhet på landsbygden. https://projects.luke.fi/futurecrops/fi/etusivu/

djur-och-natur-som-terapi

00:00
1508 · torsdag, 13 juli 2017

Anneli Jäderholm berättar om sin psykiska sjukdom och hur hon steg för steg är på väg mot återställning med hjälp av djur och natur, samt om arbetet med sysselsättning och arbetsträning vid Elings Ark i Vedum, Sverige. Föreläsningen är en del av ett Green Care-seminarium som hölls den 28 april 2017 vid vetenskapsbiblioteket Tritonia i Vasa. Seminariet arrangeras inom ramen för Green Care-projektet AURA, som är ett samarbete mellan Naturresursinstitutet, Vasa Universitet och yrkeshögskolan Centria.

landsbygd-i-rekreationssyfte

30:08
1410 · torsdag, 13 juli 2017

Kirsti Sikkilä från Regionen Brahestads välfärdssamkommun föreläser om hur olika aktiviteter på landsbygden kan användas i rekreationssyfte för utvecklingsstörda och psykiskt sjuka. Föreläsningen är en del av ett Green Care-seminarium som hölls den 28 april 2017 vid vetenskapsbiblioteket Tritonia i Vasa. Seminariet arrangeras inom ramen för Green Care-projektet AURA, som är ett samarbete mellan Naturresursinstitutet, Vasa Universitet och yrkeshögskolan Centria.