En av målsättningarna för projektet Digitomkku är att med hjälp av artificiell intelligens noggrant analysera data för att kunna prognostisera kvalitet, samt även mängden, som ett resultat. Ett annat mål är optimering av belysningen enligt väderprognoser med syfte att spara energi. Denna video fokuserar på ett av mätinstrumenten som kallas Phytosense. Allt insamlat data sparas i en databasplattform som tillhandahålls av företaget Pylot. Projektets samarbetspartners kan inhämta data för sina beräkningar eller simuleringar i neurala nätverk i sökandet efter korrelationer mellan odlingsförhållanden och slutprodukternas mängd och kvalitet. Digitomkku är ett EIP-projekt, dvs. finansierat av Europeiska jordbruksfonden för landsbygdsutveckling och finansieras genom NTM-centralen i Tavastland. ÖSP står som projektägare och projektets övriga samarbetspartners är fyra växthusodlare (så kallade testbäddar), yrkeshögskolan Novia, Naturresursinstitutet (Luke) och Tammerfors universitet.
Kristel Nybondas från Landsbygdens Arbetsgivareförbund (LAF) redogör för de rättigheter och skyldigheter som tillfaller arbetsgivaren. Infotillfället arrangerades av projektet Kursgården vid Yrkesakademin i Österbotten 23.1.2020
Migrationsverkets Selene Roponen och Annika Kohvakka går genom tillstånd som krävs för säsongsarbetare, bland andra uppehållstillstånd för arbetstagarna. Infotillfället arrangerades av projektet Kursgården vid Yrkesakademin i Österbotten 23.1.2020
InnoVäxthus projektledare Irene Vänninen presenterar Laila Seppäs föreläsning kring sensorisk analys (utbildning av smakjuryn för växthusriket). Föreläsningen är en del av projektets slutseminarium som arrangerades i Närpes den 5.4.2019.
Projektledare Irene Vänninen redogör för projektet InneVäxthus under rubriken "Lärdomar från en förändringsprocess". Föreläsningen är en del av projektets slutseminarium som arrangerades i Närpes den 5.4.2019.
Holländske paprikarådgivaren Chris Verberne från företaget Delphy besökte Österbotten 25-26 april 2018. I denna intervju delar han med sig några av sina åsikter och tankar som uppstått i samband med odlarträffarna. Handledningen för paprikaodlarna arrangerades inom ramen för projektet Kursgården 2018.
Den 7 december 2017 arrangerade Kustaktionsgruppen, Företagshuset Dynamo och projektet InnoVäxthus tillsammans ett seminarium kring möjligheter inom växthusbranschen. Ett fokusområde under dagen var erfarenheter av alternativa grödor och odlingssätt.
Österbottens svenska producentförbund (ÖSP) och projektet InnoVäxthus arrangerade tillsammans en dag om riskhantering för växthusbranschen vid Yrkesakademin i Österbotten, enheten i Närpes den 17.11.2016. Föreläsare var Ron Peters och Martijn van Passen från Nederländerna som bland annat pratade om pepino- och grönmosaikvirus.
Den 6.10.2016 arrangerade koncernen Schetelig en dag med föreläsningar av det Nederländska företaget Koppert. Seminariet ordnades vid Yrkesakademin i Österbottes utrymmen i Närpes och i denna video ger produktchef Remco Huvermann en inblick i vad man diskuterade under dagen.